Over ons

Even voorstellen

Mijn naam is Han Nieuwenhuis, 40 jaar en woon samen met mijn vrouw en kinderen in Oldenzaal. Tot voor kort heb ik als chef kok gewerkt bij restaurant Sprakel.

Vanaf 4 januari ben ik de uitbater van eetcafé de Bisschop. Ik hoop u samen met mijn team te mogen begroeten in Kulturhus de CoCer, eetcafé de Bisschop of op het terras

Missie & visie

Ruim vier jaar geleden (in 2020) is er gestart met de verbouwing van Kulturhus de CoCeR in Rossum. Na vertrek van o.a. de bibliotheek en de Rabobank is er gewerkt aan een nieuwe invulling van het Kulturhus onder de naam Kulturhus 3.0.

Er is een ruimte gecreëerd voor Fysiotherapie De Essen met drie behandelkamers en de keuken is fors uitgebreid tot een professionele keuken. Tevens is de oude pastorie verbouwd tot een eetcafé en buiten is een terras aangelegd.

Guus Weusthof heeft de nieuwe loot van het Kulturhus ontwikkeld tot eetcafé de Bisschop. Tevens heeft hij workshops en kookcursussen verzorgd. Samen met een groot team van vrijwilligers gaat hij de uitdaging aan. Guus was ook de beheerder van het Kulturhus de CoCeR.

Per 1 januari 2024 heeft Han Nieuwenhuis het stokje van Guus overgenomen bij eetcafé De Bisschop.

Het streven is om een laagdrempelig eetcafé te realiseren dat op werkdagen en zaterdag en zondag (overdag) geopend is. ’s Morgens verzorgt hij een lekkere kop koffie met gebak , ’s middags de lunch en iedere avond kun je genieten van een heerlijke gerechten. Uiteraard met een lekker koud pilsje of een glas wijn.

Kulturhus de CoCeR

Naast eetcafé De Bisschop ligt Het Kulturhus de CoCeR. De CoCer maakt al heel wat jaren deel uit van het centrum van Rossum. In 2006 is het voormalige parochiehuis verbouwd en verdergegaan onder de naam Kulturhus de CoCeR. 

Naast een aantal vaste voorzieningen voor de inwoners van Rossum en de buurtschappen Lemselo en Volthe (Fysiotherapie de Essen, Carint Reggeland, Unilabs prikpost (voorheen Medlon) en de Dorpsbieb) zijn er vele mogelijkheden voor de vereniging in ons dorp om te vergaderen, te repeteren en uitvoeringen te geven.