Over ons

Even voorstellen

Mijn naam is Guus Weusthof 29 jaar en woon samen met mijn vriendin Jet in Rossum aan de Everlostraat voor velen bekend als Erve Fakkert. Na mijn opleiding Horeca Ondernemer en Management heb ik 5 jaar gewerkt als chef kok bij restaurant de Watermolen in Denekamp.

Daarna heb ik tot 1 juli gewerkt als chef-kok bij eetcafé de Tijd in Oldenzaal. Medio maart zijn de eerste contacten met het bestuur van het Kulturhus gelegd. Dit heeft geleid dat ik vanaf 1 juli 2021 beheerder ben van het Kulturhus de CoCeR en vanaf 21 juli uitbater van eetcafé de Bisschop. Ik hoop u samen met mijn team te mogen begroeten in Kulturhus de CoCer, eetcafé de Bisschop of op het terras

Missie & visie

Ruim een jaar geleden (in 2020) is er gestart met de verbouwing van Kulturhus de CoCeR in Rossum. Na vertrek van o.a. de bibliotheek en de Rabobank is er gewerkt aan een nieuwe invulling van het Kulturhus onder de naam Kulturhus 3.0.

Er is een ruimte gecreëerd voor Fysiotherapie De Essen met drie behandelkamers en de keuken is fors uitgebreid tot een professionele keuken. Tevens is de oude pastorie verbouwd tot een eetcafé en buiten is een terras aangelegd.

Guus gaat de nieuwe loot van het Kulturhus ontwikkelen tot eetcafé de Bisschop. Tevens gaat hij workshops en kookcursussen verzorgen. Samen met een groot team van vrijwilligers gaat hij de uitdaging aan. Guus is ook de beheerder van het Kulturhus de CoCeR.

Per 1 januari 2024 neemt Han Nieuwenhuis het stokje van Guus over bij eetcafé De Bisschop.

Het streven is om een laagdrempelig eetcafé te realiseren dat alle werkdagen en zaterdag geopend is. ’s Morgens verzorgt hij een lekkere kop koffie met gebak , ’s middags de lunch en iedere avond kun je genieten van een heerlijke gerechten. Uiteraard met een lekker koud pilsje of een glas wijn.

Kulturhus de CoCeR

Naast eetcafé De Bisschop ligt Het Kulturhus de CoCeR. De CoCer maakt al heel wat jaren deel uit van het centrum van Rossum. In 2006 is het voormalige parochiehuis verbouwd en verdergegaan onder de naam Kulturhus de CoCeR. 

Naast een aantal vaste voorzieningen voor de inwoners van Rossum en de buurtschappen Lemselo en Volthe (Fysiotherapie de Essen, Carint Reggeland, Unilabs prikpost (voorheen Medlon) en de Dorpsbieb) zijn er vele mogelijkheden voor de vereniging in ons dorp om te vergaderen, te repeteren en uitvoeringen te geven.