Over ons

Even voorstellen

Momenteel zijn we op zoek naar een uitbater/kok voor eetcafé de Bisschop.

Ook zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s; zie de afbeelding hiernaast.

Missie & visie

Ruim vier jaar geleden (in 2020) is er gestart met de verbouwing van Kulturhus de CoCeR in Rossum. Na vertrek van o.a. de bibliotheek en de Rabobank is er gewerkt aan een nieuwe invulling van het Kulturhus onder de naam Kulturhus 3.0.

Er is een ruimte gecreëerd voor Fysiotherapie De Essen met drie behandelkamers en de keuken is fors uitgebreid tot een professionele keuken. Tevens is de oude pastorie verbouwd tot een eetcafé en buiten is een terras aangelegd.

Guus Weusthof heeft de nieuwe loot van het Kulturhus ontwikkeld tot eetcafé de Bisschop. Tevens heeft hij workshops en kookcursussen verzorgd. Samen met een groot team van vrijwilligers gaat hij de uitdaging aan. Guus was ook de beheerder van het Kulturhus de CoCeR.

Per 1 januari 2024 heeft Han Nieuwenhuis het stokje van Guus overgenomen bij eetcafé De Bisschop; echter heeft hij door omstandigheden het stokje ook al weer afgestaan. Tijdelijk ontvangen Maartje en onze vrijwilligers u graag.

Het streven is om een laagdrempelig eetcafé te realiseren dat op werkdagen (woensdag t/m vrijdag) en zaterdag en zondag (overdag) geopend is. U kunt bij ons terecht voor een lekkere kop koffie met gebak en in overleg ’s middags een lunch of ’s avonds een heerlijk diner. Uiteraard met een lekker koud pilsje of een glas wijn.

Kulturhus de CoCeR

Naast eetcafé De Bisschop ligt Het Kulturhus de CoCeR. De CoCer maakt al heel wat jaren deel uit van het centrum van Rossum. In 2006 is het voormalige parochiehuis verbouwd en verdergegaan onder de naam Kulturhus de CoCeR. 

Naast een aantal vaste voorzieningen voor de inwoners van Rossum en de buurtschappen Lemselo en Volthe (Fysiotherapie de Essen, Carint Reggeland, Unilabs prikpost (voorheen Medlon) en de Dorpsbieb) zijn er vele mogelijkheden voor de vereniging in ons dorp om te vergaderen, te repeteren en uitvoeringen te geven.

Reserveren?

Bel of mail ons via de bijgevoegde buttons, dan zetten wij jouw reservering in ons systeem. Alvast bedankt en graag tot snel bij eetcafé de Bisschop